Vintermeny

På Matbruket har vi valt att hålla det fritt från julmat. Istället har vi satt ihop en vinterinspirerad meny för er som söker ett alternativ. Välj mellan en spännande fyra- eller femrätters middag. Med eller utan dryckespaket.

Vintermeny

22 november - 21 december
  • Snacks
    Matbrukets gubbröra med kavring, krispig lök och riven pepparrot. Stjärnanis och fänkålsbakad gösterrine med senapsmayo, krasse och citronpulver. Varmrökt laxrygg med äggröra, rödlök, brynt smör och krispig potatis. Viltpaté med pistagenötter, cumberlandsås och inkokta fikon.
  • Förrätt
    Bränd röding med lättrökt äggula, mild fänkålssallad samt rimmad gurka, krondillsmayo och surdegskrutong
  • Varmrätt #1
    Citron- och örtbakad torskrygg serveras med variation på gröna ärter x 3, syrliga vinterprimörer samt champagnesås, krispig potatis och örtskott
  • Varmrätt #2
    Flamberat ankbröst med portvinskokta smålökar, kompott på grönsaker från Åshammar Trädgård serveras med krispig potatis samt cognac och apelsinskya
  • Dessert
    Mjuk pepparkaka serveras med cointreau, torkad citron samt rostad chili, aniskryddad apelsinsorbet och rostade hasselnötter

Priser:

4 serveringar: 495 kr/person

5 serveringar: 550 kr/person

 

Dryckespaket:

1 glas Cava
1 Fryken Vinter Ale
1 glas utvalt vitt vin
1,5 glas utvalt rött vin
1 glas dessertvin

 

Dryckespaket för 4 serveringar (det vita vinet utgår): 380 kr/person

Dryckespaket för 5 serveringar: 470 kr/person

 

 

Ring 054-120201 eller klicka nedan för att boka online (skriv “vintermeny” i kommentarsfältet)