Vintermeny

Vintermeny istället för julbord

 

På Matbruket har vi valt att hålla det fritt från julmat. Istället har vi satt ihop en vinterinspirerad meny för er som söker ett alternativ. Välj mellan en spännande fyra- eller femrätters middag. Med eller utan dryckespaket.

Vintermeny

26 november - 22 december
  • Snacks
    Matbrukets gubbröra med Norröna matjessill, brynt smör och laxrom --- Frasig tartar på kallrökt och gravad lax med syltad rödlök & löjrom --- Lantterrine med syrliga äpple, knaprigt bacon och ankleverkräm
  • Förrätt
    Halstrad pilgrimsmussla med apelsinskum, saffransinkokt fänkål samt rökt mandelflarn
  • Varmrätt #1
    Skaldjursfärserad röding med variation på kronärtskocka, champagne och citron serveras med friterad potatis och krasse
  • Varmrätt #2
    Fläsksida med krispig svål serveras med syrlig rödkål, örtstekt brysselkål samt potatispuré och kryddsky
  • Dessert
    Variation på nougat, rostade nötter och apelsin: Kaka, sorbet, skum och bränd vit choklad

Priser:

4 serveringar: 535 kr/person
(Fläsksida som varmrätt, anpassas vid allergi eller liknande)

5 serveringar: 625 kr/person

 

Dryckespaket 4 serveringar (440 kr/person)

1 bubblande fördrink
1 Fryken, Västra Ämteviks Bryggeri, alternativt 1 glas vin
1,5 glas utvalt vin
1 glas dessertvin

 

Dryckespaket 5 serveringar (530 kr/person)

1 bubblande fördrink
1 Fryken, Västra Ämterviks Bryggeri, alternativt 1 glas vin
1 glas utvalt vitt vin
1,5 glas utvalt rött vin
1 glas dessertvin

 

 

Ring 054-201 200 eller klicka nedan för att boka online (skriv “vintermeny” samt antal serveringar i kommentarsfältet)