Krögarbakgrund

Krögarbakgrund

Det är jag som är Niklas Pettersson. Motorintresserad, men framförallt matintresserad tvåbarnspappa. Jag har vigt mitt liv åt matlagning och utmanat både mig själv och min omgivning för att skapa den där lilla extra upplevelsen som jag vet att mina gäster uppskattar. Här kan du läsa lite om vad jag sysslat med genom åren.

Gastronomikung

Niklas är upplärd av en av Sveriges mest betydelsefulla kockar, Stefan Holmström vars restaurang alltid låg i topp inom Svensk Gastronomi.

Mångfacetterad

Yrkeserfarenheten hämtas bland annat från Restaurang Stefan Holmström, Halltorps Gästgiveri, Linnéa, Pio Country Club, Lilla Helwetet, Dömle Herrgård och Sliperiet Gastronomi.

Världsmästarbesök

Niklas har arrangerat flera matevent runt om i landet med gästspel av bland andra världsmästaren i Gastronomi 1999 Terje Ness, Leif Mannerström, Stefan Holmström, Marcus Aujulay och Melker Andersson.

2015

Uttagen att tävla i Årets Kock

Golfmat

Niklas har även under ett år ansvarat för maten på Solheim Cup (världens största golftävling för damer) med över 10.000 ätande gäster.

Bröllop

Niklas har i cateringform och på plats i sina restauranger arrangerat ungefär 200 bröllop. Bland annat på Dömle Herrgård, Terrassen Gastro, Rottneros Park och Sliperiet Gastronomi.

Nystart

Som entreprenör har han startat upp och drivit flera restauranger med genuina och ärliga koncept, senast Sliperiet Gastronomi i Borgvik.

Matbruket

Det är en stolt och glad ägare till nyöppnade Matbruket i Karlstad som hälsar dig varmt välkommen.